2020年11月28日 星期六

[海外投資] 如果我不報稅 我需要更新我的 ITIN?(Do I need to renew my ITIN if I won’t be filing a tax return or claim for refund?)

 如果不打算退稅,申請的ITIN,應該也不需要了吧!如果不更新,將於2020年12月31日過期。

因為台灣與美國並無租稅協議,所以配息的30%,想要以退稅的名義拿回來,對於個人來說其實還蠻麻煩的。

Q7: Do I need to renew my ITIN if I won’t be filing a tax return or claim for refund?

A7: No, however, in the future if you file a U.S. tax return or claim for refund, the ITIN (including for a dependent) will need to be renewed at that time.

Q7: 如果我不會申報稅表或申請退稅,還需要更新個人納稅識別號碼嗎?

A7: 不需要。不過如果您在未來申報美國稅表或申請退稅,屆時將需要更新個人納稅識別號碼(包括受撫養人的個人納稅識別號碼)。

參考:https://www.irs.gov/individuals/itin-expiration-faqs

沒有留言: